-

„Имало едно време един лъв“ в Столична библиотека

едно време един лъв

На 24 април 2019 г. от 17:00 ч. в галерия „София“ на Столична библиотека ще бъде открита изложбата на Градска библиотека - Белград „Имало едно време един лъв“, посветена на живота и дейността на Душан Радович - един от най-известните сръбски поети, журналист и дългогодишен водещ на предаването на радио Белград  „Добро утро, Белград“. Тя се реализира с подкрепата на Министерството на културата на Република Сърбия през 2014 г. , за да отбележи 30 години от смъртта на поета. 

Душан Радович е писал стихотворения, сценарии за телевизионни сериали, поезия и проза за деца, афоризми, разкази, радио драма. Негови произведения са преведени на всички големи световни езици. Носител е на всички престижни писателски награди в бивша Югославия, както и на диплом от Международната организация за детска литература „Ханс Кристиян Андерсен“. На негово име е кръстен и театър в Сърбия.

Изложбата е гостувала в редица страни от Средна и Източна Европа и в почти всички сръбски градове. На представянето й в Столична библиотека ще присъстват и създателите й.

Изложбата ще гостува в Столична библиотека от 24 април до 3 май 2019 г. и може да бъде разгледана всеки делничен ден от 9:00 ч. до 17:00 ч.

Вход свободен.

Моля почакайте...