-

Международен фотофестивал биенале „Фодар”

PlakatSU copy-Sofia-2

Международният фотофестивал биенале „Фодар” е финансиран по Програма „Култура” на Столична община.

От 18 април до 30 юни в София ще се проведе десетото юбилейно издание на Международния фотофестивал биенале „Фодар”. Под мотото „Факт – фикция – истина” фестивалът ще представи две изложби и теоретичен семинар. 

На 18 април от 18.30 ч. във фоайето на Централна гара – София е откриването на фотофестивала и експозицията, включваща наградените творби. Изложбата ще може да бъде разгледана до 20 май. В конкурсната част на фестивала са изпратили творби 253 автори от 50 страни.

На 20 април от 11.00 ч. в Нова конферентна зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе теоретичен семинар на тема „Факт – фикция – истина”. В него ще участват експерти в областта на хуманитарните науки и визуалните изкуства от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Нов българсик университет и други висши учебни заведения, от галерии и неправителствени организации с предмет на дейност визуални изкуства. Ще се включат студенти, фотолюбители и утвърдени визуални артисти. 

На 24 април от 18.00 ч. в Музея на социалистическото изкуство (ул. „Лъчезар Станчев” №7) ще бъде открита изложба, включваща творби на млади автори. Изложбата може да бъде разгледана до 30 юни.

Международният фотофестивал биенале „Фодар” се организира от Фондация „Фодар” с подкрепата на Програма „Култура” на Столична община, Национална художествена галерия, Културния център на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Национална компания „Железопътна инфраструктура”. 


Моля почакайте...