-

40 ГОДИНИ ДЕТСКИ ХОР „ПИМ-ПАМ“

PimPam Poster s

40 ГОДИНИ ДЕТСКИ ХОР „ПИМ-ПАМ“

12 април 2019, 19:30 ч. , зала "България"

ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ 2019

Част от Календара на културните събития на Столичната община

Съорганизатор: Министерство на културата Република България 

Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор Борис Карадимчев на юбилейния концерт „40 години детски хор „Пим-Пам“, част от  Европейския музикален фестивал. Той се присъединява към солистите Весела Делчева и Влади Михайлов, които заедно с гласовитите деца от „Пим-Пам“, Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Григор Паликаров ще излязат на сцената в зала „България“ на 12 април от 19:30 ч. Известният комик се съгласил да участва в концерта с огромно желание, заради своето дългогодишно приятелство с Борис Карадимчев, което започнало още по време на снимките за култовата лента „Оркестър без име“. „Борето е композиторът, с когото съм работил най-много“, споделя Мамалев. Той и до сега си спомня с топло чувство как композиторът му е помогнал да се подготви за образа на барабаниста Гошо от филма. През 2013 г. популярният актьор взе участие в юбилея за 80-годишнината на Карадимчев, реализиран също с Оркестъра на Класик ФМ радио. Личното приятелство между двамата продължава до внезапната смърт на твореца през 2014 г.

Георги Мамалев ще се включи в предстоящия концерт с емблематичните мелодии „Богатство“ и „Робинзон Крузо“, а с гласовете на Весела Делчева и Влади Михайлов  ще оживеят известните песни „Да бъдем различни“, „Думичка Пим-Пам“, „Песента на щуреца“, както и филмовите хитове „Хора и улици“, „Оставаме“ и др. Актьорското присъствие се допълва още от Гергана Стоянова, която ще бъде водеща на програмата, както и от проф. Александър Илиев (мим), работил дълги години като режисьор и постановчик с децата от „Пим-Пам“.

На юбилейния си концерт в София децата ще изпълнят най-хубавите песни от репертоара си, повечето създадени специално за „Пим-Пам“ през годините, когато Борис Карадимчев е работил с ансамбъла. С огромна енергия и талант делото на маестрото сега продължава Ирена Христова, която е художествен ръководител на хора.

Европейският музикален фестивал 2019 е част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор е Министерството на културата.

Билетите за концерта „40 години детски хор „Пим-Пам“, който се осъществява и с партньорството на Софийската филхармония, се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com.

***

Формацията „Пим-Пам“ се появява по време на конкурса „Златният Орфей“ през 1979 г., на който е отличена песента „Бразда в небето“ на Борис Карадимчев, изпълнена

от Михаил Белчев и група деца. За церемонията по награждаването, детският състав спонтанно е кръстен със звънкото и оригинално име, което носи и досега. Вече 40 години „Пим-Пам“ популяризира естествената, неповторима детска интерпретация в различни музикални стилове и жанрове. С еднакво майсторство ансамбълът изпълнява песни за най-малките, хитове от световната популярна музика, съвременни преработки на българския фолклор и творби на големите композитори от Барока до наши дни. Хорът е изнасял концерти в Швеция, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Франция, САЩ, Пуерто Рико, Украйна, Канада.

Талантливата певица Весела Делчева е сред ярките млади звезди на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. Тя завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалностите „Поп и джаз пеене“ и „Музикално-сценична режисура”. Певицата е работила като вокален педагог в телевизионния формат „X factor“ и е участвала в българските финали на конкурса „Евровизия“ през 2007 и 2009 г.

Весела е изпълнявала водещи роли в редица постановки на мюзикъли, сред които „ Магьосникът от Оз“, „Исус Христос Суперзвезда“, „Любов и смърт в Мулен Руж”.  През последните сезони играе ролята на Бети Шифър в спектакъла „Булевардът на Залеза“. Тя изпълнява главна роля в мюзикъла „Mamma Mia“ на сцената на Софийската опера. Възторжени са отзивите и за най-новата й сценична изява като Кристин в хитовата постановка на Националния музикален театър „Фантомът на операта“ в началото на 2019г.

Влади Михайлов е известен български актьор, певец и автор на песни. Като част от групата Equinox, той представи България на конкурса „Евровизия“ 2018, а също и през 2017 г., като вокалист с Кристиан Костов.

Влади започва кариерата си на актьор през 2004 г. и вече има участия в над 50 чужди продукции. Той е разпознаваемо лице като партньор на редица известни имена, сред които Ейдриън Броуди, Джонатан Прайс, Мартин Шийн,  Крисчън Слейтър и др.

Влади Михайлов има забележителни участия с главни роли в постановки на мюзикълите „Исус Христос Суперзвезда“ , „Зоро“, „Mamma Mia“ в Софийската опера и най-новата постановка на Националния музикален театър „Фантомът от операта“ от началото на 2019 г.

Като фронтмен на групите „Сафо“ и „Сленг“ той  получава много награди от български радиостанции и фестивали.

Неговият глас звучи и в българските дублажи на филмовите хитове „Рапунцел“ (Флин Райдер), „Замръзналото кралство“ (Ханс) и „Мъпетите“ (Гари).

***

Европейският музикален фестивал е един от най-значимите музикални фестивали на столицата от последното десетилетие. Той се организира по традиция с официалното партньорство и подкрепа на Министерството на културата на Република България и Столичната община. През годините в него са участвали ярки имена от световните музикални сцени като Джошуа Бел, Максим Венгеров, Найджъл Кенеди, Миша Майски, Пинкас Цукерман, ансамбъл „Кремерата  Балтика”, „Цукерман чембър плейърс”, Камерен оркестър „Концертгебау”, Academy of St Martin in the Fields, Симфоничен оркестър на Москва „Руска филхармония“ и др. През 2015 година фестивалът получи Наградата на Столична община в област „Музика“ за ярки постижения в областта на културата. През април 2017 фестивалът бе отличен за втори път със сертификат за качество от платформата „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ на Европейската фестивална асоциация.

Моля почакайте...