-

СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР ЩЕ ОТКРИЕ КУКЛЕН СОФИЙСКИ ТЕАТРАЛЕН САЛОН С УЛИЧЕН ПАРАД

7

 

На 23 март (събота) Столичен куклен театър ще бъде домакин на Куклен софийски театрален салон, на който ще бъдат представени номиниранирте представления и творци за награда "ИКАР" 2019 на Съюз на артистите в България (САБ) за постижения в областта на кукленото изкуство.

Събитието, което се организира от Столична община, САБ и Столичен куклен театър, ще бъде открито от 11.30 ч. пред театъра на ул. „Гурко“ 14 с голям ПАРАД НА КУКЛИТЕ, в който ще могат да се включат всички малки и големи любители на кукленото изкуство.

От 12.00 ч. зрителите ще могат да видят премиерното представление „Хитър Петър“, а от 16.00 до 18.00 ч. да се включат в куклено-театралните ателиета на Столичен куклен театър. Малки и големи деца ще могат заедно с актьори и сценогарфи от театъра да изработят свои театрални кукли и да научат част от потайностите, които театърът крие „зад завесата“.

Същата вечер от 19.00 ч. на сцената на театъра гостува ДКТ Бургас с едно от номинираните за ИКАР за куклено изкуство представления – „Филифьонката, която вярваше в бедствия“.

 

Моля почакайте...