-

ТЕАТЪР „АЗАРЯН” Е ДОМАКИН НА ЧЕТИРИ СПЕКТАКЪЛА ОТ СОФИЙСКИ ТЕАТРАЛЕН САЛОН

PRINCESA_TURANDOT_TERZIEV_snimki (39)

Четири спектакъла от програмата на Софийски театрален салон могат да се видят в театър „Азарян” през март тази година. Всички те са част от съревнованието за наградите „Икар”. 

Театралното пространство на НДК ще зарадва зрителите с „Хронолог” на Куклен театър Видин, „Принцеса Турандот” на Драматичен театър „Н.Й.Вапцаров” - Благоевград, „Наемателят” на Драматичен театър „Н.О.Масалитинов” - Пловдив, както и „Нирвана” на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” - Шумен.

На 18 март дебютният режисьорски проект на Илко Ганев „Апарт” ще даде официален старт на театралния салон, в рамките на който ще бъдат представени най-добрите спектакли за изминалата година. Софийски театрален салон е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. За втори път Националният дворец на културата е негов партньор.

На 11 март от 19:00 часа първи на сцената на „Азарян” ще се представи „Хронолог” на Куклен театър Видин,който получи номинация „ИКАР“ в категория „Куклен спектакъл”. Спектакълът е по-скоро оживявала пластика, отколкото конкретна драматургия. Той разказва за света днес такъв, какъвто е - с нашите утопии, мечти и отказа от тях, за всички наши ламтежи, страсти и фантазии. Режисьор и сценограф е Езекел Гарсия Ромеу.

Вторият гостуващ спектакъл е „Принцеса Турандот” на ДТ „Н.Й.Вапцаров” Благоевград (с номинация за „Авторска музика), който жителите и гостите на София ще могат да видят на 13 март от 19:00 часа. Спектакълът е по текстове на Карло Гоци, сценичен вариант и постановка – Маргарита Мачева.

Турандот – мистичната принцеса от древната китайска легенда остава далечна, недостижима, забулена с коварните воали на жестоката красота, на безответните любовни копнежи. Тя така силно копнее за близост, че копнежът ѝ се превръща в ненаситна жестокост.

На 16 март от 19:00 часа ДТ „Н.О.Масалитинов” Пловдив ще представи „Наемателят” (също с номинация „ИКАР“ за „Авторска музика“), разказващ за самостоятелен апартамент, нает от трима приятели, които си търсят още един съквартирант за свободната стая. Един ден идва тайнственият Владимир, чието минало е загадка, и започва да живее с тях. Вълнуваща история за трудно уловимата граница между реда и тиранията, любовта и репресията, между „нормалното“ и екстремното.

В спектакъла участват: Тодор Дърлянов, Радина Думанян, Димитър Банчев, Добрин Досев. Режисьор на „Наемателят” е Александра Петрова, сценографията е на Десислава Банкова, музика - Милен Апостолов.

Драматичен театър „Васил Друмев”, Шумен ще покаже на сцената на театър "Азарян" спектакъла си „Нирвана”, от Константин Илиев, на 19 март от 19:00 часа. „Нирвана” е с три номинации „ИКАР” - в категории „Дебют“ /Ирина Митева за ролята на Жената и Максима Боева за режисура/ и „Сценография“ /Борис Далчев/.

Поетът Яворов и съпругата му Лора прекарват последната си нощ заедно. Да, това са Яворов и Лора, но и много повече от това - това са Мъжът и Жената, притиснати от кризата на една любов, която се е превърнала в кошмар.

Билетите за спектаклите са в продажба на касите на НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.

Цени на билетите за спектаклите:

„Апарт” – 15 лева

„Хронолог”– 10 лева

„Принцеса Турандот”- 12, 15 лева

„Наемателят” - 12, 16 лева

„Нирвана” - 10, 12 лева

През месец март в театър "Азарян" ще могат да се видят и спектаклите „Корабът Нощ”, „Островът на съкровищата” и „Аз, Сизиф” от редовната програма на театъра, както и хитовата постановка на Театър 199 – „Чамкория”.

 

Моля почакайте...