-

“ТОВА Е ВСИЧКО”: втора премиера през януари 2019

“ТОВА Е ВСИЧКО” e пост-модерен инсталационен пърформанс и най-новото представление на Галина Борисова, което ще бъде представено на 25 и 26 януари 2019 г., в галерия „Етюд” от 19:30 часа. То ще се изграе и на 21 и 22 февруари 2019 г.

Идея и реализация:  Галина Борисова

В сътрудничество с Емилиян Гацов/ Елби, гост - Адриана Чернин/Виена и участието на Александра Спасова, Деница Даринова, Силвия Станоева, Стефан А. Щерев.

Фотограф: Виолета Апостолова/Лети

 ### 

„ТОВА Е ВСИЧКО“ е едновременно начало и край. Това е строго организиране на пространство, където изпълнителите извършват композиционни задачи, за да изградят един нов свят, който е динамичен, организиран и същевременно разпадащ се. Представлението се занимава с това как да не се отклоняваме и разсейваме, докато гледаме и създаваме едно произведение, което се оформя внезапно пред нас, оголено и нестабилно, променливо и безкрайно на възможности. Как си помагаме или пречим докато поправяме или променяме нещо? Какви провокации ни разсейват или подтикват да продължаваме да работим? Как взимаме решения? Всеки наш избор е от решаващо значение. Ние се занимаваме с отговорността как да вземаме решения за създаването на един по-красив и позитивен свят. И въобще възможно ли е това? До каква степен решенията са внезапни и кога те са рационално изчислени? Кога сме вдъхновени и кога разочаровани? Нищо не може да ни тормози повече от това, да изискваме контрол над всичко.

„Ние сме опитът. Ние сме миналото и бъдещето едновременно. Ние сме детайлите на цялото произведение, без да претендираме, че имаме произведение. Ние тук съществуваме заедно и с всичките общи усилия симултанно се опитваме да ви кажем, че всичко може да е хореография, сценография, музика, технология, важното е да има „електричество“.  И ток. И кабели. И сезал. И най-вече интернет. „Това е всичко“ е апотеоз за занаятчийството и технологиите…“ 

            Откъс от МАНИФЕСТ ЗА СЕЗАЛА в „Това е всичко”

Местата са ограничени. Mожете да направите предварителна резервация на: etudgallery@gmail.com 

###

Представлението е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата на и фонд "МОБИЛНОСТ" към НФК. Спектакълът е част от проекта "три3ависим" - инициатива на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към Съюза на артистите в България.  В партньорство с галерия «Етюд».

###

Повече информация ще откриете на:

https://etudgallery.com/bg/2018/11/24/thats-all/ 

http://galinaborissova.blogspot.com/2018/12/blog-post_15.html 

Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1165887516911592/  

Моля почакайте...