-

ПРЕМИЕРА НА „ЗИМНА ПРИКАЗКА” НА ШЕКСПИР В СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР

ELPOKANA ZIMNA PRIKAZKA

На 18 януари 2019 г., от 19.00 ч., в салон „Гурко“ 14 на Столичен куклен театър ще се състои първата за Новата година премиера на "ЗИМНА ПРИКАЗКА" по оригиналната пиеса на Уилиям Шекспир, в превод на Валери Петров.

Сценичната адаптация и режисурата са на Петър Тодоров. Сценография, маски и костюми - Ханна Шварц. Видео дизайн - Владислав Илиев. Музика - Емилиян Гацов. Консултант по сценично движение е Татяна Соколова.

Участват актьорите: Татяна Етимова, Стефан Димитров, Мариан Рангелов, Ирен Лазарова.

Творческият екип на постановката поднася на публиката нов прочит на вечните теми за ревността, покаянието и прошката, а използването на съвременни кинематографични подходи и изразни средства във визията и цялостното излъчване на спектакъла го правят интересен както за възрастните, така и за по-големи деца и тийнейджъри.

Ярката визия, наситена със съвременни визуални ефекти, модерната сценография и музика, която е в стил филмова музика,  леко и интригуващо „превеждат“ високия изказ на Шекспир и го поднасят в ритъма на нашето съвремие.

„Информацията, поднесена визуално, достига по-бързо до съвременния човек, поради което в спектакъла сме наблегнали на визията, музиката и визуалните ефекти“ разказва режисьорът Петър Тодоров. „Музиката кореспондира с вътрешното състояние на героите, а не е толкова илюстративна, театрална. Киното много по-бързо се адаптира към изискванията на зрителите. Съвременния човек живее бързо, много динамично и затова сме заложили на модерна визуална среда, която да въздейства директно върху сетивата на зрителя, а не толкова върху разума“ продължава режисьорът.

Великолепната актьорска игра на едни от най-младите актьори в театъра, които предават емоциите и посланията на спектакъла с неподправен младежки дух и усещания, подсилва актуалното звучене на представлението и го прави  интересно и за по-големите деца и младежи, които също се сблъскват с ревността, но не могат да я осъзнаят и управляват.

Билети: на касите на Столичен куклен театър или онлайн тук.

Моля почакайте...