-

КОЛЕДА В СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР

Poshta Diado Koleda

ПОЩЕНСКА СТАНЦИЯ  НА ДЯДО КОЛЕДА ОТВАРЯ ВРАТИ В СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР

НА ПРАЗНИЧНИТЕ СПЕКТАКЛИ НА ТЕАТЪРА, МАЛКИ И ГОЛЕМИ МОГАТ ДА ПУСНАТ ПИСМА С НАЙ-СЪКРОВЕНИТЕ СИ ЖЕЛАНИЯ ДО ДОБРИЯ СТАРЕЦ

Вълшебна пощенска станция на Дядо Коледа в Столичен куклен театър, вече очаква своите посетители, които могат да споделят с добрия старец най-съкровените си желания.

Както всяка година, в навечерието на коледните и новогодишните празници, малките софиянци и гости на столицата ги очакват много празнични и незабравими срещи с постановките на театъра и, разбира се, с дядо Коледа. Той ще зарадва малчуганите с най-различни коледни изненади и ще бъде гост на празничните представления в театъра от 10 до 26 декември.

Един от най-красивите коледни спектакли на театъра, любимата на поколения „Бяла приказка” на Валери Петров, ще срещне зрителите с горските обитатели, метеоролога и палавника Ванчо, които след куп премеждия в снежната гора, ще открият какво е истинско приятелство.

Сценична редакция и постановка - проф. Атанас Илков, режисьор - Елза Лалева, сценография и кукли - проф. Майа Петрова, музика - Петър Ступел. Участват: Нелла Хаджиева, Здравко Димитров, Мими Йорданова, Румелия Знаменова, Цветослава Симеонова, Анелия Ничева, Галина Савова, Надя Тошева, Елза Лалева.

В щури приключения ще се впуснат и героите от „По следите на Дядо Коледа“ от Румен Николов. Режисьор - Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова, музика – Група АКАГА. С участието на: Венцислава Асенова, Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Ивет Лазарова – Торосян, Мая Бежанска/Цветелин Павлов.

Зайчето, Мечето, Прасенцето и Патенцето са толкова нетърпеливи да посрещнат Дядо Коледа с подаръците, че в  стремежа си да настъпи по-скоро дългоочакваният миг,  взимат една от мъничките играчки за елхата за истинския Дядо Коледа. А дали ще дойде той и какво ще им донесе... ще разберат само тези, които гледат представлението.

Малките палавници от представлението „Стана нещо необикновено“ от Стефан Москов и Леонард Капон, по приказки на Джани Родари, ще преобърнат настроението на един странен и намръщен чичко и ще му покажат, че в празничната нощ се случват чудеса, ще го накарат да си припомни колко е хубаво човек да се забавлява и да се смее.

Режисьор на спектакъла е Иван Райков, сценография – Станислава Кръстева, кукли – Диана Узунова-Тодорова, музика – Мишо Шишков, участват актьорите: Елена Русалиева, Румен Гаванозов, Стоян Дойчев, Татяна Етимова.

Тримата снежковци от едноименния спектакъл по пиесата на Милан Павлик, заедно с малкото кученце ще намерят нови приятели в коледната нощ и ще посрещнат радостни и щастливи Дядо Коледа.

Превод - Яна Цанкова, режисьор - Анастасия Янкова, сценография и кукли - Стефка Кювлиева, музика - Методи Иванов. Участват: Стефан Димитров, Ваня Камянска, Камен Асенов, Ана-Мария Лалова.

Спектаклите ще се играят и през коледните дни на 24, 25 и 26  декември.

Всички, които искат да видят празничните вълшебства в Столичен куклен театър могат да намерят подробна информация на сайта на театъра www.sofiapuppet.com .

Моля почакайте...