-

СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР НА КНИГАТА 2018

46. SOFIA INTERNATIONAL BOOK FAIR poster-vertikalen-web

Най-мащабният книжен форум у нас ще се проведе от 11 до 16 декември в Националния дворец на културата.


46-ото издание на Софийския международен панаир на книгата, очаквано събитие от културния афиш в столицата, ще представи повече от 160 участници от България и чужбина. Съпътстващата програма също е изключително наситена, с много премиери на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели, литературен фестивал с над 80 гости - всичко това ще превърне Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на Коледните празници.  

Официалният старт на събитието ще бъде даден на 11 декември, вторник от 11:00 часа в Централното фоайе на НДК. 

Още през първия ден от изложението са организирани литературни срещи на сцената на ет. 4 / западно крило. В програмата присъстват събития за най-малките читатели, музикални и актьорски участия, множество срещи с автографи, изложба. Традиционно, Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв“.  

За шеста поредна година панаирът посреща Софийския международен литературен фестивал. Фокусът на тазгодишното му издание е поставен върху немскоезичната литературата на държавите Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн. Програмата му ще представи на българската публика 11 гостуващи чуждестранни автори и над 70 български, в различни формати - срещи с автори, дискусии, изложби и детска програма, както и новите Бързи литературни срещи и Тайно поетическо четене на сцената на Мраморно фоайе, ет. 2 на Националния дворец на културата. 

46-ят Международен панаир на книгата се организира с подкрепата на Министерството на културата на България и Столична община.

Събитията се провеждат в партньорство с Франкфуртския панаир на книгата, Гьоте институт–България и с финансовата подкрепа на Министерство на външните работи на Германия. Партньори на Почетната програма са: Княжество Лихтенщайн, Посолство на Федерална република Германия, Посолството на Република Австрия, швейцарската културна фондация „Про Хелвеция“, Посолство на Конфедерация Швейцария, „Традуки” и фондация „Курт Волф”.  

Международният панаир на книгата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Медийните партньори са: БНТ, bTV Radio, Radio N-Joy, Classic FM, Jazz FM, Дарик радио, Площад Славейков, Мама Нинджа, Аз Чета.

Със спонсорската подкрепа на Storytel и Егмонт.

Работно време на изложението:
11 - 15 декември: от 10:00 до 20:00
16 декември: от 10:00 до 19:00

Следете събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/300697200781536/ 

Моля почакайте...