-

Международен музикален фестивал за класическа музика "Артис"

Plakat 3

На 28 октомври от 19.00 часа в Камерна зала "България" с концерт на талантливи възпитаници на Националното музикално училище "Любомир Пипков" се открива второто издание на Международен музикален фестивал "Артис".

По същото време в Галерия "България" (комплекс "България") ще бъдат изложени творби на млади художници от Частно училище по изкуства и чужди езици "Артис". 

Необходимостта от музиката, като висше духовно послание, е част от интелектуалното израстване на децата, а присъствието на европейските културни ценности в лицето на елитни музиканти с международен престиж, са вдъхновение и стимул за разгръщане на техния творчески потенциал. 

В програмата на Фестивала са включени още три камерни коцерта:

8 ноември - 19.30 часа, Първо студио на БНР - Клавирен рецитал на Маруся Жанте, Франция -  брилянтна млада пианистка от Париж, която освен множеството международни награди наскоро спечели и първата награда Blanche Selva на престижния международен конкурс Orleans, Франция. 

17 ноември - 19.00 часа, Камерна зала" България " - Камерен концерт на Деан Гаврич - професор по флейта в Майнц, Германия, принадлежащ към поколението блестящи флейтисти, чиято артистична кариера включва солови и камерни концерти в едни от най-престижните зали и фестивали в Европа, Азия и Америка. На сцената той ще си партнира с българските музиканти Столина Добрева - китара, Стефания Янкова - виола и Иван Лалев - виолончело, концертмайстор на Софийска филхармония.

21 ноември - 19.30 часа, Първо студио на БНР - Камерен концерт на младите български таланти Зорница Иларионова - цигулка, Гергана Несторова - пиано, Мартин Павлов - флейта и Александър Лиалиос - пиано, изпълнители с блестящи изяви в Европа, САЩ, Япония и Китай.

За втора поредна година Фестивал "Артис" се осъществява с подкрепата на Дирекция "Култура" на Столична община, а тазгодишното издание и със специалното съдействие на Wishio. 

Билетите са в продажба на касите на Кантус Фирмус и Софийска филхармония - комплекс "България",  както и on-line на ticketsbg.com на цени от 10 и 12 лв. за концертите на 28 октомври и 17 ноември в Камерна зала "България". 

Концертите на 8 ноември и 21 ноември в Първо студио на БНР са с вход свободен. 

Моля почакайте...