-

Инициатива „БГ КИНО ПОД ЗВЕЗДИТЕ В БАНКЯ“ през август

BG kino

През месец юли в район „Банкя“ беше реализирана първата от повече от десетилетие кино прожекция. Интересът на жителите и гостите провокира районната администрация да продължи прожекциите на открито и през месец август.

Инициативата „БГ КИНО ПОД ЗВЕЗДИТЕ В БАНКЯ“ е част от Календара на културните събития на Столична община.

Тя се осъществява със съдействието на  Дирекция „Култура“ на Столична община, Национален Филмов Център, Dynamic Arts, Международен София Филм Фест.

Арт и техническа реализация: Art Production Company.

Филмите, които ще бъдат представени, са безвъзмездно предоставени от техните продуценти.

Прожекциите са с ВХОД СВОБОДЕН.

 

ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ:

ПАРК „РОТОНДА“, 21.00 ч.

11.08.2018 (събота) – КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ (2012)

17.08.2018 (петък) – ЧУЖДЕНЕЦЪТ (2012)

25.08.2018 (събота) – ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА (2017)

31.08.2018 (петък) – СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ (2008)

 

*** 

 

КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ

2012 / 90 мин. / комедия, екшън

Режисьор: Станислав Дончев

В ролите: Евгени Будинов, Васко Мавриков, Ивелин Найденов, Мариан Вълев, Башар Рахал, Диана Любенова и др.

Независимо от спешния случай тримата агенти от Корпуса За Бързо Реагиране (КБР) – Васко, Гецата и Борето са насреща. От сваляне на котката ви от дърво до промишлен шпионаж – за тях всеки случай е еднакво важен. Разполагащи с миниван, с ум, смелост и бързина - нищо не може да им се опре. Тримата са наети от една дама, която подозира мъжа си в изневяра. Асовете откриват болезнената истина, че съпругът наистина има връзка с една госпожица. Откриват също, че той е в основата на престъпна организация и подготвя технология за производство на фалшиви евро-банкноти. Васко решава да разкрият престъпниците и да си направят реклама. Залавят се за работата, която могат да вършат най-добре – следене, подслушване, дегизиране и ... бързо бягане. 

Преди прожекцията на филма ще свири „Александров Рагтайм Бенд”.

 

ЧУЖДЕНЕЦЪТ

2012 / 98 мин. / комедия, романтичен

Режисьор: Ники Илиев

В ролите: Ники Илиев, Любомир Ковачев, Саня Борисова, Валентин Гошев, Елен Колева, Асен Блатечки, Катрин Готие, Кристоф Ламбер и др.

Младият французин Жерар е в командировка в България, когато съдбата неочаквано го среща с Магдалена - селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели. Правейки няколко абсурдни грешки, Жерар обърква съдбите на две български семейства, както и на своето във Франция. Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа - от село Лещен до Париж. „Чужденецът” е романтична комедия, носеща духа на френските филми от 70-те, но с модерен ритъм, приключенски моменти и забавни обрати.

 

ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА

2017 / 104 мин. / комедия, драма

Режисьор: Станислав Тодоров – Роги

В ролите: Иван Юруков, Теодора Духовникова, Жорета Николова, Малин Кръстев, Валентин Ганев, Диана Димитрова, Искра Донова, Андреа Захариев, Аглея Гумнерова и др.

Филм за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите от дъвки Турбо и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си. Калин е креативен, но отегчен от живота човек. Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

 

СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ

2008 / 105 мин. / драма

Режисьор: Стефан Командарев, по едноименния роман на Илия Троянов

В ролите: Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев, Ана Пападопулу, Николай Урумов, Васил Василев – Зуека, Стефан Вълдобрев, Георги Кадурин, Павел Попандов, Благовест Мутафчиев, Людмила Чешмеджиева, Дорка Грилус и др.

Филмът е продукция на България - Унгария - Германия - Словения и е носител на над 20 награди в цяла Европа, включително Награда за най-добър български изгрален филм и Наградата на публиката на Международия София Филм Фест през 2008 г. През 2009 г. е номиниран за „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм.

„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ е историята на едно момче Алекс, което с помощта на своя дядо преоткрива света и се опитва да намери себе си след преживяна тежка катастрофа. Действието на филма започва през 70-те години на XX век, когато Алекс е роден в малък български град. Семейството му е принудено да избяга на Запад. 25 години по-късно родителите му загиват в катастрофа, а Алекс загубва паметта си. Дядо му си стяга багажа и заминава за Германия. Започва да учи внука си да играе табла. Двамата пътуват обратно за България заедно и по пътя Алекс не само си възвръща паметта, но и желанието за живот.

 

 

 

Моля почакайте...