-

Три организации се обединяват за възстановяването на открита сцена и трибуна до хижа „Планинарска песен“ на Витоша


Untitled_3

Три организации се обединяват в една работилница с обща кауза – възстановяването на открита сцена и трибуна до хижа „Планинарска песен“, местност Боерица на Витоша. 

ЕАСА България (Европейска Студентска Архитектурна Асамблея) съвместно с AIESEC България (младежка организация, занимаваща се с активиране на лидерски способности и умения сред младите хора) и Remote year (организация, създаваща общество на пътуващи и работещи хора), организират обща акция на 14 и 15 юли 2018 г. в местност Боерица, Витоша планина. 

Доброволци от трите организации ще сформират съвместен екип, който ще се заеме със задачата да възобнови сцената и трибуната до хижа „Планинарска песен“.

Работилницата по възстановяването на открита сцена и трибуна до хижа „Планинарска песен“ е част от проекта INCM Витоша 2018.

***

INCM Витоша 2018 – 29-та Международна Среща на Националните Координатори на ЕАСА ще се проведе на Витоша между 10-21 октомври под темата Приемственост. Събитието е кулминация на амбициозна целогодишна програма от образователни, културни и доброволчески дейности, която среща студенти, млади архитекти, специалисти и доброволци.

Чрез публични лекции, дебати, изложби, акции и работилници, проектът INCM Витоша 2018 цели да покаже потенциала на планината Витоша и възможностите на студентската архитектурна общност у нас в посока социален активизъм и устойчиво развитие на заобикалящата ни средата.

Столична община е основен партньор на INCM Витоша 2018.

Събитията от календара на програмата за INCM Витоша 2018 се организират съвместно с множество други институции и организации, с които ЕАСА България си партнира: район Витоша, всички университети по архитектура в България, КАБ, САБ, КИИП-София град, Национален Фонд Култура, Френски културен институт София, ПП Витоша, WWF, Софийска вода, Софарма, WhatAssociation, Дарик радио, Капитал, 360, БНТ2, представители на бизнeса: JAF, Mr. Bricolage, Saint Gobain, Weber, Isover, Baumit, Etem, Velux, и индивидуални представители от архитектурната практика.

* ЕАСА е най-мащабната самоорганизирана международна мрежа за студенти и млади професионалисти в областта на архитектурата и близки до нея дисциплини, която от 1981г. насам, с подкрепата на професионални архитекти и други артисти разследва и проучва днешната архитектура, град и технологии.

Моля почакайте...