-

ГРАФФОПОСТ 2018

1

ГРАФФОПОСТ 2018 със силното дамско присъствие променя възприятията за улично изкуство. 

В проекта ГРАФФОПОСТ, част от VISIONARY - платформа за съвременни визуални проекти в градска среда, в рамките на 5 дни различни артисти ще преставят своята визия за промяна на публичните пространства чрез концептуални художествени проекти, подготвени специално за съответната градска среда.

От 19 до 23 май петото издание на проекта ще преобрази трафопост в кв. Лозенец на ул. Развигор 6, благодарение на съвременния художник ТОЧКА

Той ще бъде представен и официално открит на 23 май, от 18:00 часа в двора на betahaus, където всички ще могат да се запознаят с автора в неформална среща и да научат повече за художествената концепция зад произведението. След 19:00 часа ще има  кратка презентация на артиста в betacafe.

***

ГРАФФОПОСТ vol.5 представя ТОЧКА СПОТ

Точка Илиева рисува от дете – в ранните си години започва обучението си в паралелки с разширено изучаване на рисуване,а след това продължава да се развива в НБУ, специалност Анимационна режисура. През годините участва в изложби и ръкководи работилници по рисуване към фестивали. В момента е артист на свободна практика, като работи в сферата на графичния дизайн, илюстрация, дизайн на типажи, както и по лични проекти, свързани по различен начин с визуалните ѝ търсения.

***

VISIONARY е платформа за съвременни визуални проекти в градска среда.

ГРАФФОПОСТ цели да представи София като пространство за творчески изяви и я затвърждава като град, подкрепящ и ценящ съвременната стенописна сцена, предоставяйки възможност за развитието ѝ чрез легални артистични намеси върху стени от публичните пространства. 

Проектът е финансиран от програма „Култура” на Столична община.

Моля почакайте...