-

Благотворителен концерт „Ние обичаме България“

Pleven Epopee_Posters_A1_Concert_v2

На 22 май едни от най-обичаните български изпълнители ще се съберат на една сцена в зала „Арена Армеец“, обединени от благородна и значима кауза – подкрепа за панорама „Плевенска епопея 1877 г.“.

Всички средства, събрани от продажбата на билети за концерта, ще бъдат дарени в подкрепа на Панорамата в Плевен.

Големият благотворителен концерт се организира от BILLA България за трета поредна година и е част от дългосрочната национална кампания „Ние обичаме България“. Целта на инициативата е подпомагането на паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България.

Тази година кампанията „Ние обичаме България“ се осъществява с подкрепата на Министерството на туризма на Република България, Столична община и община Плевен. Основен медиен партньор е bTV Media Group.

Билетите за благотворителния концерт в подкрепа на панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ могат да бъдат закупени на цена от 10 лв. в мрежата на Ticketpro, както и във всички на магазини на BILLA в София и Плевен. Грандиозният спектакъл започва в 20:00 ч. на 22 май в зала „Арена Армеец“.

Повече за панорама „Плевенска епопея 1877 г.“

Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ е изградена през 1977 г. по повод 100-годишнината от освобождението на Плевен. Паметникът се издига на самото бойно поле. Автори на архитектурния проект са проектантски колектив с ръководители Пламена Цачева и Иво Петров. Строителството на сградата започва на 19 януари 1977 г., а тържественото откриване е на 10 декември 1977 г. Николай Василиевич Овечкин е автор на живописната част, главен изпълнител и ръководител на колектива от 13 руски и български художници.

Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ се състои от четири зали – уводна, панорама, диорама и заключителна, в които са представени епизоди от Руско-турската война и най-възловите моменти от сраженията за Плевен.

Сградата на Панорамата има форма на пресечен конус, носен от четири стилизирани щика. Три хоризонтални пръстена символизират трите щурма на Плевен, а пръстенът с щиковете – блокадата на града. Височината на корпуса с щиковете е 47 м, а общата кубатура – 54 000 м3.

Моля почакайте...