-

Спортен маратон Run2Gether България

30729357_419218305193943_7802534427988328448_n

RUN2GETHER е благотворително бягане по двойки. Всяка двойка е съставена от човек с ГОЛЯМО СЪРЦЕ и човек с различни възможности, с една обща цел, да надскочат себе си на финала.

Мисията на маратона е да изгради спортна култура и да подобри здравословния начин на живот на хора с увреждания в България, както и да постигне социално въздействие и промяна на нагласите на обществото към тях.

Организатор на събитието в България е фондация "Сошъл Фючър" и тяхната кауза JAMBA, като партньор на тайландската организация Клондинсор Ко, основана от Чачай Афибанпоонпон, организатор на най-успешния мини-маратон с кауза в света - Run2gether.

Основната мисия на JAMBA е насочена към осигуряването на достъп до качествено образование, натрупването на ключови квалификации и умения и включването в пазара на труда на младежи и възрастни с различни възможности.
В България има над 680 хиляди човека с различна степен и вид на увреждания. 80% от тях са в работоспособна възраст, но само 12% са реално ангажирани на пазара на труда, предимно на нискоквалифицирани позиции.

Като партньор за Европа, фондация "Сошъл Фючър", организира за първи път Run2Gether Sofia 2018. Негова цел е набиране на средства за изграждането на Адаптиран младежки кариерен център – JAMBA CAREER CENTER.

Събитието е под патронажа на Президента на Република България и Столична община. То е част от програмата на "София - Европейска столица на спорта 2018".

Официални гости на маратона ще бъдат:

  • Румен Радев, Президент на Република България;
  • Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община;
  • Албена Атанасова, заместник-кмет на Столична община;
  • Чачай Афибанпоонпон, основател на Run2gether.

Let’s RUN2GETHER…

Желаещите могат да се регистрират на: http://run2gether.info/  

 

Моля почакайте...