-

Цикъл концерти „Музиката на Европа“, посветени на Българското председателство на Съвета на ЕС

1920Х1080 EU baner

Софийската филхармония в партньорство с Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ представя 28 концерта с музиката на 28-те страни-членки на Европейския съюз. Те ще бъдат с участието на водещи български музиканти, студенти от Националната музикална академия и музиканти от някои от страните-членки на ЕС.

Концертите ще се състоят всеки понеделник от 19:00 часа от януари до юни 2018 г. в концертен комплекс „България“.  Входът за всички концерти е свободен.

Времевият отрязък съответства на Българското председателство на съвета на ЕС. Програмата включва както шедьоври на класическата музика, така и съвременни музикални образци. Солистите на концертите ще бъдат утвърдени родни музиканти, таланти, които все още развиват своя потенциал и солисти от Европа, доказали се на международната сцена.

Първият концерт на 2 януари е посветен на Естония – страната, от която приемаме Председателството на Съвета на ЕС. Последният концерт в цикъла е посветен на Австрия – страната, която ще приеме Председателството на съвета на ЕС.

Проектът “Музиката на Европа“ се реализира с финансовата подкрепата на програма „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд „Култура".

Културна програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз: https://eu2018bg.bg/bg/cultural-events 

 

Моля почакайте...