-

Музика от известни видеоигри с оркестъра на Класик ФМ радио

14 Mart GAME MUSIC Poster bez loga

The World of Video Game Music

14 март 2018

зала „България”

19.00 ч.

В програмата се включва и музика от Assassin’s Creed: Rogue от Елица Александрова, а солистка за вокалните партии ще бъде Весела Делчева

Светът на видеоигрите ще оживее в мултимедиен концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио на 14 март 2018 г. в зала „България” от 19.00 ч. Събитието „The World of Video Game Music“ е част от осмия сезон на цикъла „Музиката на Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“. В програмата са събрани атрактивни музикални откъси от любими заглавия като World of Warcraft, StarCraft II, Overwatch, Uncharted 2, Diablo III, Super Mario, Gears of War 2, Fallout 4, Call of Duty, Lord of the Rings Online, Everybody’s Gone to the Rapture и други. Програмата е много разнообразна, в най-добрите традиции на оркестровата филмова музика. Партитурите са създадени за продукти на водещите компании в тази индустрия като: Ubisoft, Activision, Bethesda, Sony, Microsoft, Larian Games и други. Изпълненията ще бъдат илюстрирани с прожекция на образи от игрите на голям екран в залата. Основен диригент на концерта ще бъде Ейми Андерсън от САЩ, известна с работата си като музикален директор на концертната продукция „Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses“. Андерсън е гостувала на пулта на редица елитни оркестри в цяла Европа, Канада, САЩ и Мексико.

Концертът „The World of Video Game Music“ е забележително събитие за българския концертен живот, защото публиката ще чуе премиерно тази музика. На живо в залата ще присъстват трима композитори. Един от тях е Нийл Акрий, работил по музиката на World of Warcraft, Diablo III и редица други хитови заглавия. На концерта той ще дирижира своите произведения.

Специално за събитието от Лос Анджелис ще пристигне и българката Пенка Кунева с много успешна кариера на композитор и оркестратор в Холивуд, композирала музиката играта Prince of Persia, включена в програмата. Тя има активна роля в подготовката на събитието чрез личните си контакти във филмовата и компютърна индустрия.

Още един български акцент в концерта ще бъде музиката от Divinity: Original Sin 2, отличена с няколко престижни награди за 2017 г., сред които Game of the Year от британското списание PC Gamer. Създателят на музиката Борислав Славов (Glorian), който също ще присъства, е в авторския екип и на игрите Crysis 2 и Crysis 3, и е работил в сътрудничество с Ханс Цимер, Лорн Балф и др.

Билетите за концерта са на цени от 20 до 50 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както и онлайн на Ticketsbg.com. 

Повече за цикъла „Музиката на Америка“

„Музиката на Америка” е цикъл от концерти на Оркестъра на Класик ФМ радио, който бе създаден през 2010 г. от музикална агенция “Кантус Фирмус” и се финансира от фондация “Америка за България”. Проектът се наложи като успешна инициатива в музикалния живот на столицата. В него са гостували някои от най-изявените американски изпълнители – Джошуа Бел, Гил Шахам, Мидори,  Пинкас Цукерман, Пати Остин и др.. Сред най-успешните събития в цикъла от последните години са концертите с филмова музика, както и проектите „Disney in Concert“ и „Pixar in Concert“.

 

 

Моля почакайте...