-

XXII Международен филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Тази година София Филм Фест ще се проведе от 8 до 29 март.

Международният филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) e единственият български кинофестивал, акредитиран от FIAPF, фигуриращ в календара на ФИПРЕССИ (Международната асоциация на филмовата критика) и включен в класацията на сп. „Variety“ с 50-те световни топ-фестивала от значение за киноиндустрията. Тази година фестивалът подготвя 22-то си издание, което ще срещне вярната му публика с много  български и чуждестранни гости.

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община, в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа МЕДИА (Creative Europe) на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

Визията на 22-рия София Филм Фест е създадена от творческия екип на DDB Sofia – Аглика Спасова, Йордан Жечев, Васил Петраков. Тя е свързана с избора на София за Европейска столица на спорта през 2018 година.

Един от основните партньори на София Филм Фест и София Мийтингс е Филмово студио „Ню Бояна” – едно от водещите киностудия в Европа. Те осигуряват сериозна подкрепа за пазара на копродукции София Мийтингс, като връчват за трета поредна година Голямата награда „Дани Лернер” - Grand Prix за проект от основните секции на бизнес платформата. През 2018 г. за първи път наградите ще бъдат две, като едната със сигурност ще бъде връчена на български проект; всяка от тях е на стойност 50 000 евро в услуги във Филмово студио „Ню Бояна” и чек на стойност 5 000 евро.„Ню Бояна”, заедно с B2Y Productions, щe бъдат  копродуценти на фестивалните трейлъри.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018.

Следете програмата тук:

https://www.facebook.com/sofiaiff/ 

http://siff.bg 

 

Моля почакайте...