-

Панорама на филмите отличени с НАГРАДАТА НА ГРАД СОФИЯ ЗА КИНО

Poster BG sas snimki

Продуцентска къща Адела Медия, с финансовата подкрепа на Столична община и медийното партньорство на БНТ организира Панорама на филмите, удостоени с награда на град София за кино.

Филмите ще бъдат показани от 19-и до 25-и февруари в Център за култура и дебат „Червената къща“, на ул. „Любен Каравелов“ №15.

Входът е свободен.

Поредицата филмови прожекции на наградените от 2000г. до днес общо 15 филма ще направят тези забележителни филми достъпни за широк кръг зрители и за обществеността. Освен това, по този начин ще бьде популяризирано едно изключително важно културно събитие, каквото е ежегодното връчване на Наградата на Столична община за ярки постижения в областта на киноизкуството.

Наградените филми, които ще бъдат показани,  освен високи художествени качества и културно значение и послание което носят отразяват и актуални обществени проблеми и процеси, вълнували авторите при създаването им.

Едновремено с това, тези филми са и едно своебразно отражение на динамичния и сложен период от най-новата ни история, между 2000 и 2017 година.  Панорамата е опит за малко по-различен поглед върху случващото се в България - не през фактите, статистиката или новинарските емисии, а през погледа на творците.

След прожекциите, в разговори и обсъждания водени от известни кинокритици, зрителите ще имат възможност да споделат своите впечатления и да се срещнат с авторите на филмите.

Прожекциите ще представляват интерес както за широка аудитория, така и за студенти в различни кино специалности, зрители с интереси в областта на обществените науки и изкуствата, почитатели на българското кино.

Повече информация на официалната фейсбук страница на събитието ТУК 

 

Моля почакайте...