-

Харизматичната Беатриче Венеци гостува на Софийската опера

Beatrice Venezi 3

Беатриче Венеци ще дирижира Гала концерта „Жените на Пучини“ на 20 януари 2018 г., със специалното участие на оперните звезди Доната Д’Анунцио Ломбарди и Камен Чанев. 

Беатриче Венеци е родена в италианско градче Лука - родното място на Пучини, провинция Тоскана, на 5 март 1990 г. и смята известния композитор за своя пътеводна звезда в живота. Тя е завършила музикалния лицей в Лука и Консерваторията в Сиена с пиано. Учи дирижиране и композиция във Флоренция и Милано и става асистент на маестро Олег Каетани и на маестро Джон Акселрод. Беатриче Венеци изнася над 30 концерта на пиано, както соло, така и с ансамбли за камерна музика, а в репертоара й са: Моцарт, Прокофиев, Бетовен, Менделсон, Брамс и др.

Като диригент има подчертан интерес към италианските композитори. На първо място е съгражданинът й – великият Пучини. Тя иска да разкрие силните женски теми в оперите на композитора: „Мадам Бътерфлай“, „Бохеми“, „Тоска“, „Манон Леско“ и др. За нея Пучини е първият, който отдава голямо значение на ролята на жените в операта и се занимава с тяхната психология и личност.

Дебютът на Беатриче Венеци в оперна постановка в чужбина е в Германия, с „Мадам Бътерфлай“.

Беатриче има сензационна кариера – става уважаван и ценен диригент едва на 22 години. В работата си тя търси винаги диалог между традицията и новото време. Италианските и чуждестранните медии й предричат голямо бъдеще. Притежава верен женски усет и тънък слух, които са изключително необходими качества за творческо израстване.

През юли 2017 г. Венеци е главен гост-диригент на 63-ия фестивал „Пучини“ в Лука и дирижира комичната опера „Лястовичката“.

Италианката признава, че ще дирижира с радост концерта на 20 януари в Софийската опера, защото е свързан с любимия й композитор – Джакомо Пучини.

Билети: на касата на Софийската опера и балет

Повече за Беатриче Венеци:  http://beatricevenezi.wixsite.com/beatricevenezi 

Моля почакайте...