-

Шести национален конкурс ”Пиленце пее” 2017

Pilence pee  2017- cover-02

Шестият национален музикален и танцов конкурс ”Пиленце пее 2017” тази година е посветен на 80 годишнината от рождението на голямата българска певица Надка Караджова

28 октомври 2017 - 11 ноември 2017

”Фолклорът е носител на българския ген, паспортът на българите по света”

Надка Караджова

За поредна шеста година София е домакин на Националния музикален и танцов конкурс ”Пиленце пее 2017”.

Главен организатор е НЧ ”Надка Караджова”, под патронажа на Министерство на културата на Република България, кмета на гр. София – г-жа Йорданка Фандъкова и кмета на Община Красно село – г-н Христо Апостолов.

Конкурсът „Пиленце пее 2017” ще се проведе от 28 октомври до 11 ноември 2017 г.  в залите на ОКИ Дом на културата” Искър”, кв. „Дружба” и ОКИ  Дом на културата ”Надежда”. 

Мисията на конкурса „Пиленце пее” е да събере за пореден път фолклорните таланти от цяла България, без ограничение на възрастта. Ще се представят ансамбли, танцови състави, хорове, оркестри, клубове  по български танци, камерни формации, солисти – певци и инструменталисти. Изпълнителите ще се състезават за три медала – златен, сребърен и бронзов -  и допълнителни награди. Ще бъдат дадени и три едногодишни стипендии от Министерство на културата на най-даровитите кандидати - солисти.

По традиция в рамките на конкурса, на 2 ноември 2017 от 19 ч. в залата на Съюза на българските композитори ще се състои кръгла маса на тема „История и съвременност на българския фолклор”, както и премиера на книгата на Светла Караджова и Татяна Тончева „Български народни песни с клавирен съпровод”.

Гала концертът  и награждаването на Лауреатите на конкурса ще се състои на 11 ноември от 17 ч. в Концертната зала на ОКИ Дом на културата ”Искър” в кв.”Дружба”.

Входът е свободен.

Пълната програма на конкурса следете на официалната Фейсбук страница: https://www.facebook.com/pilencepee/ 

 

Моля почакайте...