-

София Индипендънт Филм Фестивал подкрепя българското кино и българските кинопроекти в развитие

София Индипендънт Филм Фестивал подкрепя българското кино и българските кинопроекти в развитие

26 октомври 2017  - 5 ноември 2017

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.

Осмото издание на независимия филмов фестивал на София започва на 26 октомври 2017 г. По покана на Жана Караиванова като специален гост и член на първото международно жури на фестивала в София пристига Габриеле Каполино.

Габриеле Каполино е програмен селекционер на Independent Filmmaker Project (IFP) – най-голямата организация за независимо кино в САЩ. По време на престоя си в София, гостът от Ню Йорк ще има възможност да се запознае с най-новите български проекти в развитие и да селектира най-добрите от тях за участие в седмицата на независимото кино в Ню Йорк (Independent Film Week).

През 2016 г. Со Индипендънт спонсорира участието в престижния международен форум на българските проекти: “Нанук” на Милко Лазаров, “Рибена кост” на Драго Шолев и “Възвишение” на Виктор Божинов, които г-н Каполино ще има възможност да види във вече напреднал етап в София.

Габриеле Каполино е основен програматор на IFP,  където е отговорен за  селекцията на международни игрални проекти и серийни продукции, като заедно с това участва активно в подготовката на филмовите награди „Готам“ и секцията Narrative Labs.

Той продуцира Screen Forward Labs, интензивна програма, посветена на независимите създатели на съдържание, работещи по серийни продукции. Габриеле Каполино отговаря за международните кино проекти и сериали (пълонметражни и късометражни), които се включени в Ню Йоркската седмица на независимото кино – платформата, която свързва независимите кинотворци с ключовите продуценти в индустрията.

Габриеле Каполино е  завършил  Университета в Падуа, Италия,  през 2012 г.  От 2006 г. той работи като редактор и филмов критик за „Blogo“ (http://www.blogo.it/), където отразява едни от най-големите фестивали – Кан, Венеция и Берлин като кореспондент на медията.  

Между 26 октомври и 5 ноември тази година, oсмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал ще представи амбициозна селекция от над 90 пълнометражни, документални, експериментални, късометражни и VR филми. Филмите са представени в следните категории: официален конкурс – игрално, документално и късометражно кино, , българско независимо кино, специални прожекции извън конкурса, съпътстващи програми с нискобюджетни и направени с „джобни“ пари филми. Со Индипендънт Филм Фест ще завърши с второто издание на София спорт филм фестивал, от 3 до 5 ноември, който се провежда в партньорство със „София - Европейска столица на спорта 2018”.

Основни партньори на Со Индипендънт Филм Фестивал са: Столична община - фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017г., Independent Filmmaker Project, САЩ  (ексклузивен партньор на фестивала),  НДК, Ню Бояна Филм, Овъргаз, Samsung, Casillero del Diablo.

Фестивалът е продукция на United Production.

Актуални новини и събития от предстоящото осмо издание на Со Индипендънт Филм Фестивал, може да следите на сайта: http://soindependentfilmfest.com/films/ 

или в официална Фейсбук страница на фестивала: https://www.facebook.com/sofest/ 

Моля почакайте...