-

Global Tech Summit 2017

1_gts_sofia

Технологичният форум Global Tech Summit ще се проведе от 17 до 19 октомври 2017 г. на територията и с подкрепата на София Тех Парк.

Global Tech Summit обединява вече утвърдените конференции за софтуерни разработчици и ИТ професионалисти - Java2Days и CodeMonsters - както и събитието, което промотира внедряването на иновативни технологии в помощ на бизнеса - Technology4Business. В рамките на форума са включени и безплатните инициативи, насочени към бъдещите ИТ ескперти: Free Tech Training и Tech4Kids, за които може да намерте допълнителна информация тук: https://2017.tech4kids.info/.

“Киберсигурността е основен акцент на предстоящото издание на форума Global Tech Summit”, заяви Ивелина Абаджиева, основател на Global Tech Summit. “С навлизането на дигитализацията в ежедневието ни, няма съмнение, че сигурността е топ тема, която вълнува, както големите компании, така и обикновените хора. Няма значение дали става дума за използването на сайтове за запознанства, мобилно и онлайн банкиране, пазаруване в Интернет, свързване на мобилни устройства и други дигитални услуги - всички тези сектори са били обект на хакерски атаки през последните 18 месеца”, аргументира фокуса на събитието г-жа Абаджиева.

По време на Global Tech Summit ще бъдат дискутирани сериозността на съвременните кибер заплахи и ще се разгледат възможните решения. Международният технологичен форум се фокусира върху всички аспекти на сигурността и защитата, които попадат в обхвата на събитията: от проектирането и създаването на софтуер, през последващата обработка на данни, до методите за защита.

Конференциите Java2Days и CodeMonsters ще се съсредоточат върху добрите практики и стандарти за изграждане на сигурен софтуер, докато Technology4Business ще обърне внимание на стандартите за сигурност, наложени от Европейския Съюз и как да бъдат спазени ефективно от компаниите в региона.

Посетителите на събитието ще имат възможност да се срещнат със световно известни имена в бранша, които презентират на водещите конференции за сигурност в Съединените Щати като BlackHat и DefCon (Маркус Хътчинс бе заловен от ФБР именно след DefCon в САЩ. Той обезвреди един от най-големите глобални кибер атаки (WannaCry), но от ФБР го обвиниха, че е продавал софтуер за кибер атаки (Kronos) на черния пазар.). Сред лекторите са Сирен Хофвандер, Субхо Халдер, Хавиер Годинез, Арън Кюър, Стив Костен, Андрю Круг, Марина Симаков, Стив Пуле и други.

Освен силното технологично съдържание форумът ще включва и специални сесии, насочени към стила, здравословния начин на живот, спорта и хобитата, които вълнуват технологичните експерти.

Пълна програма и начин за регистрация може да видите тук: https://globalsummit.tech/ 

Моля почакайте...