-

Фестивал „Изкуството на барока”

Фестивал „Изкуството на барока”

30 септември – 30 ноември 2017 г.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.

От 30 септември до 30 ноември в София ще се проведе 11-то издание на Фестивала „Изкуството на барока”, част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.

Основната програма включва десет концерта, първият от които – „Шедьоври от барока” е на 30 септември от 17.00 часа в Търговски център „София Ринг Мол”.

В тържествената зала на Българската академия на науките концертите са на 7, 14, 29 октомври, както и на 6 и 23 ноември. Всеки един от тях ще обогати познанията на аудиторията за богатството на бароковия репертоар, но особено внимание заслужават рециталите на виртуоза на китарата Изхар Елиас от Холандия и Кристоф Урбанец от Австрия с кариера на изпълнител и преподавател на малко познатата у нас, но заемаща важна позиция в бароковата епоха, виола да гамба.

На 29 октомври от 19.00 часа Трио „Кордевенто” с Ерик Босграаф ще поднесат френски репертоар.

Трио „Арсенале соноро” гостува за първи път в България и в програмата му на 6 ноември са включени творби от Й.С.Бах, Карл-Филип Емануел Бах и Г.Ф.Телеман. 

Концертът, препоръчан за семейно развлечение заедно с децата, е на 7 октомври от 11.00 часа.

Фестивалният бароков ансамбъл и младите актьори от Детски музикален театър при 41 ОУ ще пренесат малки и големи в Испанския кралски двор през 17 век. 

Цигуларката Зефира Вълова ще свири в дуо с лютниста Явор Генов на 14 октомври в концерта Сонати Alla Romana, както и с Фестивалния бароков ансамбъл на 30 септември и 7 октомври, а на 28 ноември в зала „България” ще се изяви в концерт със Софийската филхармония.

На 22 октомври в камерната зала на концертен комплекс „България” любителите на клавирната музика имат възможността да съпреживеят Шубертов маратон с Василий Илисавский и Галина Драганова на хамерклавир.

На 30 ноември в Аулата на Софийския университет е заключителната проява от програмата на фестивала - Мадригален спектакъл по музика на Клаудио Монтеверди под надслов „Горя, горя!“. Ще участват вокално-инструментално-танцов ансамбъл TUTTI SOLI и солисти. Диригент ще бъде Вирджиния Атанасова.


Пълната концертна програма и съпътстващите събития ще намерите на www.luxuriaeuropae.com 

Страница на фестивала във Фейсбук: https://www.facebook.com/luxuriaeuropae/ 

БИЛЕТИ:

В мрежата на ЕВЕНТИМ;

На касата на зала „България”, ул. „Аксаков” №1;

На касата на „Кантус Фирмус” в зала „България”, ул. „Аксаков” №1;

Пред залата, непосредствено преди концертите.

Моля почакайте...