-

QED’17 ЮНЕСКО международна конференция на тема „Децата в дигиталната ера“

QED_Invitation_20-21_sept_Sofia_City_Library (2)-page-001

QED’17 ЮНЕСКО международна конференция на тема „Децата в дигиталната ера“

20-21 септември 2017 г., София

Паралелни сесии в Представителството на ЕК в България („Дом на Европа“)

Столична библиотека и Столична община (ул. „Париж“ 1)

http://unesco.unibit.bg/QED17 

Събитието се провежда под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО, на Мария Габриел, Еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество и на Ева Майдел, евродепутат, член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO).

QED (QualityinEducation – Качество в образованието) се организира от 2011 г. след всеки EDUsummIT, представяйки резултатите от глобалните срещи на високо равнище по информационни технологии в образованието с цел положително въздействие върху образователните системи на местно, регионално и международно ниво. Традиционно домакин на QED е Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ), който е уникален (в българския контекст) изследователски и образователен интердисциплинен център, интегриращ изследвания в областта на библиотечно- информационните науки, цифровите технологии, културното и историческото наследство. Главен организатор на QED е Катедрата на ЮНЕСКО „ИКТ в библиотечните науки, образованието и културното наследство“ при УниБИТ. Съорганизатори на QED’17 са: Асоциацията за Развитие на София, Столична библиотека и Институтът по информационни технологии в образованието на ЮНЕСКО със седалище в Москва. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд научни изследвания при МОН и спонсорството на фирмите: TELELINK, Kontrax, Identrics, Stemo, HP и Reissfolf. Партньори на форума са: Министерството на образованието и науката, Представителството на Европейската комисия в България, Българската стопанска камара, Британският съвет – България, Институтът по математика и информатика на БАН, Фондация «Право и интернет», Клъстерът «София – град на знанието» и WebIT.

С темата „Децата в дигиталната ера“, конференцията QED’17 е своеобразно надграждане на започналата преди 32 години в България инициатива „Децата в информационния век“.

Тази година участниците в EDUsummIT'17 «Преосмисляне на обучението в дигиталната ера» (18- 20.09.2017 г., Боровец) ще се присъединят към конференцията QED'17, където е позиционирана специална сесия за споделяне на резултатите от работата на тематичните групи в глобалния форум (21.09.2017 г., 10.00-13.00 ч., Представителство на ЕК в България („Дом на Европа“) в София). Ръководителите на тематичните групи са известни експерти, преподаватели, изследователи и представители на корпоративния и ИТ сектор от целия свят.

QED’17 ЮНЕСКО международна конференция на тема „Децата в дигиталната ера“ ще се проведе на 20-21 септември 2017 г. в София с паралелни сесии в Представителството на ЕК в България („Дом на Европа“), Столична библиотека и Столична община (ул. „Париж“ 1). Актуална информация за регистрация, официално откриване и програмата на QED'17 е достъпна на адрес: http://unesco.unibit.bg/QED17 .

Телефони за допълнителна информация: 0898 577 956, 0882255075

Заповядайте!

Моля почакайте...