-

КАРНАВАЛ-КОНТАКТ '2017 - Карнавална лаборатория №9

Karnavalna laboratoriaСтартира деветата БЕЗПЛАТНА КАРНАВАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ за деца и младежи за 2017 година, която се осъществява в рамките на проекта на фондация „ЖАР Театър-Изкуство-Култура“ КАРНАВАЛ-КОНТАКТ. За поредна година инициативата ще разнообрази свободното ви време, като Ви прикани да се включите в поредицата от девет карнавални лаборатории и два интерактивни огнени хепънинга на открито със свободен достъп, които  се осъществят в периода от 14 май до 18 септември  2017 г. на различини зелени локации в Столицата.

Ако времето е благосклонно и не вали, организаторите Ви очакват на 18 септември в градската градина при НТ "Иван Вазов" - пред фонтаните. Карнавалната лаборатория ще се проведе с час по-късно от обикновено - от 18:00 до 19:30, а след кратка пауза за подготовка, хепънингът ще започне в 20:00. Участието е безплатно и отворено за ентусиасти от всички възрасти. Имаме само две условия - онези, които искат да се опитат да ходят на кокили трябва да са със закрити обувки или гуменки, а желаещите да опитат техники на манипулация с огън - да са облечени в дрехи от естествени материи - памук, кожа, вълна - с оглед на тяхната сигурност. 

Онези от Вас, които участват редовно в безплатните карнавални лаборатории и напреднат достатъчно в някоя от дисциплините, които организаторите предлагат, ще имат възможност да станат част от специалната програма по закриването на проекта и ще получат персонална покана за включване в редовните занимания на Фест-студио „ЖАР“ при ОКИ Дом на културата „Средец“ и отстъпка от таксата за първия месец.

Тази година отново е обявявен конкурс за най-забавно карнавално селфи или кратко видео (до 3 мин.), демонстриращо какво сте научили. Можете да ги изпращате на имейл: feststudio@gmail.com . Материалите ще бъдат публикувани на Facebook страницата https://www.facebook.com/firetheatrefoundation.bg/   Победителите (чиито снимки и кратки видеа са събрали най-много харесвания) ще бъдат обявени на 18 септември 2017 г. при закриването на проекта  пред Народния театър „Иван Вазов“.

КАРНАВАЛ-КОНТАКТ e проект на Фондация ЖАР ТЕАТЪР-ИЗКУСТВО-КУЛТУРА, съфинансиран по програма „Култура“ на Столична община – 2017: Направление 4: “Култура на общността”, Програма 9: „ Активно участие”.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/1445449285538115 

Моля имайте предвид, че тази програма е предварителна и са възможни промени, особено при лошо време. Следете съобщенията във Facebook: www.facebook.com/firetheatrefoundation.bg  и www.facebook.com/firetheatre.feststudio 

За контакти и въпроси:

E-mail: feststudio@gmail.com 

Моля почакайте...