-

Софийски средновековен фестивал „Балканите през средновековието“

 

Srednovekoven festКога за последно бяхте на средновековен турнир, стреляхте с лък или слушахте средновековна гайда?

Всичко това може да видите на Втория Софийски средновековен фестивал „Балканите през средновековието на 16 и 17  септември в парка на Военната академия. Подарете си уикенд, потопени в средновековна атмосфера, забавлявайте се и научете нови и любопитни подробности за животът на Балканите през периода 10-15 век.

Автентичен военен лагер, бойни демонстрации, средновековни занаяти и исторически достоверни реконструкции на костюми и въоръжение са сред атракциите, които участници от страната и чужбина ще предложат на посетителите през двата дни на фестивала.

ПЪЛНА ПРОГРАМА: 

Събота 16 септември 2017

10:00 - Начало
Целодневна програма: Средновековен лагер; музей на открито; стрелба с лък; средновековни занаяти - грънчарство, ковачество, кожарство, плетене на ризници, сечене на монети, тъкане и бродиране, изработка на средновековни бижута, иконопис, изработване на средновековни книги, средновековна диететика(храната през средновековието), интерактивна игра със загадки "Тайните на манастира", средновековни игри за деца, средновековна музика на живо.

11:00 - Бойна демонстрация (езерото)

15:00 - Средновековна фехтовка - Школа "Мотус" (сцена)

18:00 - Бойна демонстрация (езерото)

19:00 - Концерт на група Ambient Folklore (средновековна и авторска музика)

20:30 - Концерт на група Eriney (средновековна и авторска музика)

Неделя 17 септември 2017

10:00 Начало
Целодневна програма: Средновековен лагер; музей на открито; стрелба с лък; средновековни занаяти - грънчарство, ковачество, кожарство, плетене на ризници, сечене на монети, тъкане и бродиране, изработка на средновековни бижута, иконопис, изработване на средновековни книги, средновековна диететика(храната през средновековието), средновековни игри за деца; средновековна музика на живо.

11:00 - Турнир със средновековно въоръжение (езерото)

14:00 - Турнир по стрелба със средновековен лък

15:00 - Бойна демонстрация (езерото)

17:00 - Закриване на фестивала

Вход: 5лв / ден

Деца до 10 години – вход свободен.

Фестивалът се провежда със съдействието на Столична община, Военна академия "Георги Раковски", MODVS VIVENDI - Средновековно общество в България и Сдружение "Чигот".

https://www.facebook.com/sofiamedievalfestival   

Моля почакайте...