-

Неготин - Китай - Илиянци: среща с писателя Миодраг Коядинович (Сърбия/Канада)

24 август (четвъртък), 18:30 ч
в Къща за литература и превод, ул. Латинка 12
на английски език, с превод на български.

photo 2

Писателят Миодраг Коядинович е Традуки-стипендиант в Къща за литература и превод този август. На срещата Миодраг ще разкаже за 10-годишния си престой в Китай и за книгата си с разкази "Under Thunderous Skies", за резидентския си престой в София и за работата по новата си книга. Един разговор, придружен с много снимки, за нетуристическото преживяване на местата и за парадоксите на балканските, глобалните и джендър-идентичности.


Миодраг Коядинович е роден в Неготин (Сърбия) и е отраснал в Канада. Учил и преподавал в университети в Холандия, Унгария, Норвегия, Китай и Макау. Двете му прозаични книги, Under Thunderous Skies и Érotiques Suprèmes са публикувани през 2015, в Хонг Конг и САЩ. Втората му книга е носител на Lambda Literature Award в Ню Йорк (2016). Пише на английски и на сръбски език. Академичните му интереси са в областта на куиър-изследванията.
В София Коядинович работи по новата си прозаична книга, базирана на историята на рода му.

Резидентският престой на Миодраг Коядинович в Къща за литература и превод се финансира от Литературна мрежа ТРАДУКИ и програма "Култура" на Столична община.


За повече информация, следете страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/sofialiteraturehouse/ 

Моля почакайте...