Георги Господинов – поет на месец юни в Столична библиотека

Един от най-популярните съвременни български писатели у нас и по света ще се представи като поет с авторското четене „От Лапидариум до Там, където не сме и нататък“ в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков“ №4, на 21 юни 2017 г. (сряда), от 18:30 ч.

Модератор ще бъде Иван Ланджев.

Входът е свободен.

Читателите на Столична библиотека през целия месец могат да се запознаят с книгите на Георги Господинов, които са изложени във витрини на втория етаж, в направление „Обслужване”.

Георги Господинов е поет, дори когато пише проза. Негови са стихосбирките “Лапидариум” (1992) и “Черешата на един народ” (1996, с няколко издания до днес). Стихосбирката „Писма до Гаустин” се появява през 2003, а по-късно трите книги са събрани в антологичната „Балади и разпади” (2007). Най-новата му книга е отново поетическа - „Там, където не сме” (2016). Негови стихове влизат в световни и европейски антологии, преведени са на различни езици. Поезията му е в основата на няколко спектакъла, като „Възхвала на колебанието”, „Чета Елиът, слушам Бийтълс” и други. 

„Естествен роман” (1999) вече има единадесет издания и продължава да е една от най-четените книги у нас. Превръща се в най-превежданата българска книга след 1989 г., публикувана е на 23 езика. Получава отзиви в издания като „Ню Йоркър”, „Таймс”, „Гардиън”, “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” и др.

Моля почакайте...